Advent v plném proudu

Ahoj Kočky,

tento týden jsme již zabrousili do adventního tématu díky přicházejícím vánočním svátkům. Každý den otevíráme na kalendáři další hádanku, abychom si uvědomili jak plyne čas a také si procvičili hlavy při luštění hádanek.

V kruzích jsme zpívali koledy, bavili se o narozeninový přáních oslavenců a zpívali jim “Hodně štěstí zdraví”, procvičili jsme barvy a prostorové pojmy, věnovali se předčtenářské gramotnosti a hře v roli na motivy vánočního příběhu Sněhová víla a četli, co dělala kočka Vločka. V centrech aktivit jsme si v pondělí užili volnou hru. V úterý jsme připravovali oslavu, takže se stavěl trůn v kostkach, zdobil dort v manipulačních hrách, tvořila se a psala přání v knihách a písmenech a v domácnosti se připravoval domácí pribináček na ozdobu muffinů a prostíraly se stoly a chystalo veškeré občerstvení. Ve středu jsme ve všech centrech tvořili vánoční stromky – v ateliréru se ťupal, v dílně zatloukal, v manipulačních hrách stavěl z Pixitu a v kostkach stavěl z kostek. Ve čtvrtek jsme v ateliéru kreslili podle zadání – představ si svou sněhovou vílu a nakresli ji a vymysli jaké má schopnosti, v hudbě zazněla píseň Sněží, zpívalo se a hrálo, v knihách a písmenech se procvičovala grafomotorika – dokreslovala se polovina stromu nebo vzor na ozdobě.

Příští týden bude sváteční. V úterý i středu prosíme oblečte děti svátečně. V úterý jdeme na divadlo, tak aby děti získaly zkušenosti, jak se správně do divadla chodí, přijdou ve vhodném oblečení. Ne v teplácích a tričku s obrázkem! Jistě byste takto do divadla s dítětem nevyrazili ani vy. Jen nezapomeňte, že pak jdeme ven, slušné oblečení si děti svléknou, tak aby si měly co obléknout. Ve středu nás čeká Vánoční den, kdy dorazí snad Ježíšek do školky. Tak se také oblékneme slavnostně, abychom podtrhli vzácnost okamžiku. Na Vánoční den smí děti přinést ochutnávku cukroví (děti s alergií si přinesou svoje cukroví v podepsané krabičce, aby jim nebylo líto, že ostatní mají).

Přejeme hezký víkend a krásnou 3. adventní neděli,

Lucka, Naty, Aneta a Jíťa