Vánoce jsou věr mi, skoro přede dveřmi….pokračování

Milí rodiče,

dlouho vyhlížený Ježíšek už je za dveřmi a my jsme si toto krásné předvánoční období ve školce naplno užívali. V průběhu týdne jsme poslouchali vánoční koledy, zpívali i doprovázeli zpěv hudebními nástroji. Povídali jsme si o vánočních tradicích, děti s námi sdílely nejen co stálo v jejich dopisu Ježíškovi, ale i mnoho dalších radostí s tímto obdobím spojených.

V úterý děti shlédly divadelní představení: Vánoční putování s anděly. Více informací si můžete přečíst zde:

Ve středu k nám do školky předčasně přišel Ježíšek. Děti od rána byly plné očekávání. Po svačině a ranním kruhu jsme se vydali podívat na náměstí na kapry a poprosit pána, jestli by nám dal nějaké šupiny pro štěstí. S návratem do školky se děti v tichosti a s napjatýma ušima převlékaly a čekaly, jestli náhodou neuslyší nějaké zvuky a zacinkání. Zvoneček zaslechly a tak následovala chvilka napětí, jestli nám tam Ježíšek zanechal i nějaké dárky. Děti postupně dárky rozbalily a následně si s nimi mohly pohrát.

Volné hře nejen s novými vánočními dárky patřil i čtvrtek. Děkujeme mamince od Erika, která přišla s dětmi sestavit jeden z vánočních dárků – látkový stan, děti z něho byly nadšené. S dětmi si můžete popovídat i o ostatních dárcích, které jim Ježíšek do školky přinesl.

Tímto týdnem s námi končí Saša, která se již prostřednictvím WhatsApp skupiny s Vámi rozloučila. Zprávu, kterou s Vámi chtěla sdílet přidáváme i sem:

Vážení rodiče, je mi to moc líto, ale dnešní den byl pro mě z osobních důvodů ve školce poslední. Jelikož se s Vámi už neuvidím, dovolte mi Vám a Vašim dětem popřát hezké Vánoce a rozloučit se touto formou. Přeji vám Vánoce jako od Lady, pod stromečkem poklady, i kdyby to drobnost byla, hlavně aby potěšila. V novém roce krásné žití, ať Vám šťastná hvězda svítí. Krásné Vánoce. Moc si Vás vážím a děkují nejen za spolupráci, ale i za to, že hlavně Vaše děti tvořily velkou část mého života a jsem za to vděčná. Saša

Děti ve čtvrtek na rozloučenou Saše namalovaly vánoční ozdobu, kterou následně nalepily na stromeček.

Přejeme příjemné prožití vánočních svátků. Hodně štěstí, zdraví, radosti a plno zážitků v novém roce. My se na Vás i Vaše děti budeme těšit v lednu.

Prosíme rodiče o omluvení dětí, které do školky 2.1.2024 nepřijdou, do 30.12.2023, potřebujeme tuto informaci z provozních důvodů. Děkujeme

S přáním hezkého dne, Mirka, Lenka, Pája

PS:

Budeme rádi, když nám přinesete vytištěnou fotku/obrázek Vaši rodiny od stromečku. Ve středu 3.1. si děti mohou do školky přinést jeden dárek, který od Ježíška dostanou a který by chtěly kamarádům ukázat.

Moc děkujeme za přinesení vánočního cukroví. 🙂