My tři králové jdeme k vám 🫅🏻🫅🏻🫅🏻

Ahoj Kočky a Kocouři,

tak jsme se sešli poprvé v roce 2024. Do nového roku vám přejeme hlavně hodně zdraví, spokojenosti, radosti, pohody, splněných přání a nezapomenutelných zážitků hlavně s vaši rodinou. Zároveň děkujeme za spolupráci v uplynulém roce.

V úterý jsme byli spojeni s třídou veverek a užili si rovnou hrací den. Děti si postavily parádní skluzavku a vybíraly za ní vstupné.

Ve středu jsme si povídali o Silvestru a Novém roce, a pouštěli jsme ve školce ohňostroj. Nebojte, bylo to za pomoci šátků, které jsme vyhazovali do vzduchu při odpočtu 3….2….1. Dále jsme si otevřeli centra: Ateliér, kde děti rozfoukávaly tuš brčkem. V Knihách a písmenech poznávaly jednotlivé číslice roku 2024 a lepily na ně barevné papírové tvary (vločky, kolečka, hvězdičky apod.). V písku opisovaly číslice 2024. V pokusech vyškrabávaly do připraveného podkladu ohňostroj.

Ve čtvrtek jsme se seznámili s „pohádkou o třech králích“. Dokonce jsme si na tři krále zahráli. Poté jsme pracovali v centrech aktivit. V Ateliéru děti zavzpomínaly na těžkou cestu Třech králů, o které jsme se bavili v kruhu. V manipulacích trhaly žlutý papír a lepily ho na kometu, která třem králům ukázala cestu do Betléma. V domácnosti uklidily vánoční výzdobu jak je na tři krále zvykem. 

V pátek jsme tradičně protáhli těla při tělocviku.

Příští týden, konkrétně ve čtvrtek 11. 1. od 16:30 nás čeká den s tatínky. Rády uvidíme všechny tatínky. Děti si pro vás přichystaly práci v centrech aktivit. 

Dále prosíme o donesení jakékoliv rodinné fotky. Zkuste se s dětmi během víkendu bavit o tatínkově práci a tom, čemu se rád věnuje, také jak se jmenuje křestním jménem. 

Krásný víkend přejí,

Naty, Lucka, Aneta a Jíťa