Milujeme se, věříme si, podporujeme se, protože jsme RODINA 👨‍👩‍👧‍👦

Milí rodiče a želvičky,

jak jste si určitě všimli z nástěnky, tento týden jsme probírali…..RODINU.

V kruzích jsme si povídali o tom, kdo může patřit do rodiny. Jak se jmenují členové naší rodiny?  Kde s rodiči bydlím? Kdo doma uklízí/vaří? Pomáhám mamince nebo tatínkovi s úklidem/vařením?

K popisu rodiny děti použily fotky, které si přinesly, a krásně nám popsaly, kdo je na fotce. Také jsme si v kruhu postavili jeden velký dům a řekli si, jaké místnosti tam patří.  Pomocí kartiček jsme si předvedli, jaké domácí práce můžeme doma vykonávat.

V centrech aktivit toho děti tvořily spoustu. Ateliér vytvořil tatínka pomocí své ruky, přidělal mu oči knír a kravatu. V manipulačních hrách si děti mohly vybrat, jestli chtějí vyrábět babičku nebo dědu. Pomocí vaty jim přilepily vlasy nebo vousy. V knihách bylo pro předškoláky připraveno hodně pracovních listů. Škola se nám blíží, takže je potřeba cvičit úchop tužky a manipulaci s nůžkami. Domácnost nám uvařila moc dobrý „oběd“ a uklidila nám kuchyni. Písek nám složil z písmenek slova rodina, maminka a tatínek.  Kostky nám postavily jeden velký dům, který měl i únikový východ. Dílna vytvořila domeček z dřívek a manipulační hry vytvořily pomocí papíru různé typy domů.  Děti také dělaly skupinovou práci, a to jeden velký dům, na výsledek se můžete podívat na nástěnce. Jako poslední aktivitu děti nalepily na barevný papír rodinnou fotografii a vystřihly z něj rámeček.

Pátek patřil tělocviku, protáhli jsme si těla, zahráli si spoustu her a nakonec jsme si užili relaxaci.

Příští týden nás ve čtvrtek čeká: https://www.mskurandove.cz/kalendar-akci/ .

Přejeme Vám krásný víkend a těšíme se v pondělí.

Dominika, Adélka a Janča

P.S. Od středy má paní učitelka Dominika dovolenou. Kdybyste cokoliv potřebovali, obraťte se na paní učitelku Adélku. Děkujeme.