Zdravé a nezdravé potraviny 🥗🍓🍕

Milí rodiče,

týden je za námi a my se v něm zaměřili na téma zdravých a nezdravých potravin. První den v týdnu jsme si povídali o tom, kdo jak strávil víkend a užili si hrací den, který máme každý týden v pondělí.

V úterý na nás uvnitř kruhu vykukovaly dvě postavy, jedna červené barvy a druhá zelené. Děti ihned přišly na to, proč to tak je. A tak jsme se společně pustili do rozdělování potravin na postavy. Za chvíli se nám obě postavy naplnily potravinami. A čekala na nás zábava v centrech aktivit.

V ateliéru děti vytvářely zdravý ubrus plný ovoce a zeleniny. Ovoce a zeleninu namáčely do barvy a otiskávaly ji. Manipulační a stolní hry nalepovaly zdravé a nezdravé potraviny na postavy. V kostkách děti společně vytvořily postavu, která měla ráda samé zdravé potraviny a moc se jim povedla. Zvládly se dohodnout a spolupracovat. Pokusy a objevy roztančily hrozny pomocí perlivé vody.

Další den děti pozorně naslouchaly pohádce o městu Hranolkově, kde lidé jedli samé hranolky, sladkosti, uzeniny a zapomínali na ovoce a zeleninu. A proto jim město začalo být malé. Společně jsme příběh rozebrali a řekli si, proč není dobré jist každý den nezdravé jídlo, co můžeme udělat pro to, abychom měli zdravé tělo. Nakonec jsme si zahráli Kimovu hru.

V ateliéru děti otiskávaly bublinkovou folii na šablony potravin. V manipulačních a stolních hrách jsme pracovali na nákupní tašce, do které si každý nakoupil, co potřeboval a měl rád. A v dílně děti provlékaly vlnou mrkev.

Ve čtvrtek proběhlo autorské čtení s jógou. Děti si vyzkoušely základní jógové pozice a pomocí příběhu se s holčičkou Nelinkou a zajdou vydaly do kouzelné říše plné překvapení.

Pátek patřil tělocviku, na kterém se dlouhodobě zaměřujeme na prevenci vadného držení těla a aktivaci hlubokého stabilizačního systému.

Přejeme Vám krásný víkend.

Adéla, Domča a Jana.