Pod naším okýnkem

Ahoj Kočky a Kocouři,

v pondělí proběhl tradiční hrací den. Prodávalo se ovoce, vařilo se a stavělo se z polikarpové stavebnice. 

V úterý jsme stavěli domy z dřívek a říkali si, jaké místnosti se nachází u nás v domácnosti. Poté jsme se rozřadili do center. V pokusech se pokoušeli postavit dům pomocí modelíny a párátek. V manipulacích děti dodělávaly dům z minulého týdne. Lepily do něj různé místnosti. V dílně se dům snažily vytvořit z dřívek, která nalepily na čtvrtku. 

Ve středu si každé z dětí vytáhlo předmět, který mělo pojmenovat a říci, kam v domácnosti patří. Poté se rozdělily do center. Knihy a písmena, kde počítaly domy. V ateliéru si jeden takový dům nakreslily. Na nástěnce se pak podívejte, jak vypadají jejich domy. V písku se stavěl také dům s pomocí různých přírodnin. 

Ve čtvrtek jsme hádali hádanky a zpívali si písně jako: Kočka leze dírou a Travička zelená. Poté jsme se rozdělili do center. Manipulace, kde se stavěl dům z modelíny. V kostkách se stavěl dům z kaplové stavebnice. V dramatice si děti předváděly různé domácí práce a ostatní hádaly o jaké aktivity šlo. 

V pátek jsme byli spojeni se třídou Veverek, se kterou budeme spojeni i celý příští týden. Naše třída bude zavřená. Při příchodu nezapomeňte označit u nás v šatně, zda jde dítě po obědě nebo až odpoledne a teprve poté se přesuňte do třídy Veverek.

Přejeme hezké jarní prázdniny.

Naty, Lucka, Jíťa