Cestujeme po pólech

Ahoj Kočky a Kocouři,

v pondělí proběhl hrací den. Děti si během něj hrály v centrech, například: tělocviku, kostkách, dramatice, knihách a písmenech. 

V úterý jsme si začali povídat o zvířatech, která žijí na pólech. V knihách a písmenech děti hledaly tato zvířata a zaznamenávaly si informace o nich. V pokusech zapouštěly anilinky do soli, která se nasypala na lepidlo. V kostkách stavěly iglú z polikarpové stavebnice a dalšího materiálu. Dětem přišly vhod i kusy látek a záclon. V ateliéru se zamýšlely nad tím, jaké barvy znázorňují chlad.

Ve středu jsme si četli společně o zvířatech, prohlíželi si encyklopedie a dívali se na globus, kde vůbec póly jsou. Následně jsme se rozdělili do center aktivit.  Dramatika, kde si děti hrály na Eskymáky (hledaly teplé oblečení, lovily ryby a připravovaly jídlo). V manipulacích spojovaly kry, podle toho, kolik jim padlo na kostce. V dílně stříhaly vlnu a lepily je na připravenou šablonu medvěda. Kdo chtěl mohl medvěda i vystřihnout.

Ve čtvrtek proběhl tělocvik. Protáhli jsme si těla a hráli si na medvědy.

V pátek děti pracovaly v dílně. Stříhaly části ledního medvěda ze čtvrtky a spojovaly je drátkem nebo přitloukaly na korkovou desku. V knihách a písmenech děti počítaly tučňáky a přiřazovaly stejný počet ryb. V manipulacích stavěly iglú z kostek cukru.

V úterý nás čeká oslava narozenin, některé potraviny prosíme donést již v pondělí, abychom mohli dopředu připravit korpus na dort, jedná se o piškoty, tvaroh, zakysanou smetanu a ovoce.

Omlouvat děti do aplikace Naše MŠ je funkční až od 1.3.2024. Všechny příspěvky, omluvenky, akce můžete sledovat od března tam. Během února prosíme omlouvejte ještě jak jste dosud zvyklí.

Hezký víkend přejí,

Naty a Lucka

PS: Ve třídě máme tento týden další 2 případy neštovic. Moc vám děkujeme, že s námi tyto informace sdílíte, je to velmi ohleduplné a toho si vážíme.